Utlandskörning

Kontrollera med din arbetsgivare att det är ok att föra bilen utanför Sveriges gränser (gäller även inom Norden). Det är viktigt att du är ute i god tid, minst två veckor innan avresa. Du behöver en fullmakt från Autolease, ett "Grönt kort" från Trygg Hansa och även del 1 av registreringsbeviset.

I Europa är registreringsbeviset en värdehandling (får inte hålslås), som styrker ägandeskapet av bilen, vilket är Autolease i ditt fall. Därför är det extra viktigt att du som förare tillhandahåller registreringsbeviset tillsammans med fullmakten för att påvisa att du har rätten att nyttja vårt fordon. Vi beställer beviset hos Transportstyrelsen och det är därför viktigt att du kontaktar oss via mejl info@autolease.se i god tid innan avresa.

Från och med 1 januari 2010 är det krav på att du vid körning i Tyskland har en särskild miljödekal. Miljödekalen beställer du via DEKRA via länk nedan.

Beställ din dekal här

Om du tänkt köra i något av nedanstående länder behöver du även ett grönt kort, notera att bilen alltid är försäkrad med eller utan det gröna kortet men det fungerar som ett försäkringsbevis. Du beställer det gröna kortet genom att ringa vår försäkringsservice på telefon 0752-43 25 30 så skickas kortet hem till dig. (Albanien, Bosnien-Hercegovina, Iran, Israel, Makedonien, Marocko, Montenegro, Ryssland, Tunisien, Turkiet, Ukraina & Vitryssland)

Tänk på att många europeiska länder ställer högre krav på bilförare, t.ex. vad gäller att prata i mobiltelefon, promillehalter etc. Vid skada utomlands ska du alltid kontakta ditt försäkringsbolag. Det enklaste sättet är att ringa till Trygg Hansa i Sverige på tel: +46 771 111 500. Läs gärna mer om att köra bil utomlands på Trafikförsäkrings hemsida innan du påbörjar din bilresa.

Trafikförsäkringsföreningen