Autolease Kundsupport tipsar:

Publicera: den 20 april 2021

Vi vill göra allt så enkelt som möjligt för dig och kommer därför i våra kommande nyhetsbrev svara på några av de vanligaste frågorna vi får. Den här gången kommer vi prata om KM-rapportering som det ofta kommer in många frågor om under rapporteringsperioden i början av varje månad.


 

1. Vad är Mitt Autolease?

Mitt Autolease är den sida du kommer till när du loggar in på www.autolease.se . Det påminner om Mina sidor, och här kan du hitta information om din bil, spärra drivmedelskort, ansöka om olika intyg, hitta återlämningsformulär, km-rapportera, se videoguider och mycket mera.


 

2. Hur rapporterar jag mina km i Mitt Autolease?

Du loggar in på Mitt Autolease, går till vänster menyrad och fliken ”Rapportering av km och trängselskattepassager” där din bil ska dyka upp. Du fyller i km i tjänst och km privat som du körde under föregående månad. Tänk på att även fylla i antal trängselpassager om ni ska det enligt din arbetsgivares bilpolicy. Sedan trycker du på Spara, det kommer upp en ruta med en bekräftelse samt att du även får ett mejl tillsänt med inrapporterade km. Glöm inte att säkerställa att det blev rätt.


 

3. Hur gör jag med min km-rapportering när jag är bortrest?

Här kommer några alternativ:

 

  • Du kan självklart själv logga in under rapporteringsperioden på vilken enhet som helst (behöver ej vara arbetsdator) mobil, surfplatta eller privat dator. Du kan med fördel gå in på autolease.se på din webbrowser och sedan spara ned sidan på hemskärmen, så har du den alltid lättillgänglig. Du loggar in på Mitt Autolease från din valda enhet och rapporterar under semestern.

  • Om det är godkänt internt, kan du meddela rapporteringen till din bilansvarige som rapporterar för dig när rapporteringsfönstret är öppet.

 

Har du problem att logga in kontaktar du oss på Kundsupporten så hjälper vi dig. Kontaktuppgifter står längre ner här i texten. Du hittar även alltid kontaktinformation till oss på vår hemsida under Kontakt.


 

4. Kan jag se tidigare km-registrerade perioder i Mitt Autolease?

Ja, du kan se de tidigare rapporterade km-registreringar som du själv har rapporterat, inte dem som bilansvarig eller Autolease kundsupport lagt in. Därför rekommenderar vi att du själv rapporterar dina km på Mitt Autolease, så kan du ha en bättre översikt över tidigare rapporterade perioder. Du hittar endast historik under den tidsperiod du står som förare på bilen. Har du tagit över bilen från en kollega så ser du inte dennes tidigare rapporterade perioder.


 

Vi hoppas denna information kan hjälpa dig - självklart är du alltid välkommen att kontakta oss som vanligt på chatt, telefon 08-473 46 80 eller mejl info@autolease.se. Du kan också hitta dessa frågor och svar och mycket mer under vår FAQ här.

Vi på Autolease Kundsupport önskar dig en fortsatt fin vecka!