Autolease Webinarie - Förändringar 2021

Publicera: den 18 december 2020

 

Tack till alla er som följde vårt webbinarie ”Förändringar 2021” och ett extra tack till våra gästföreläsare, Bertil Abrahamsson från Vroom och Jessica Alenius från Bil Sweden!

För er som missade sändningen eller vill titta igen så kan du ta del av webbinariet och vår Greenlease-film här.

Svar på frågor från webbinariets chatt;

 

Bertil – Vroom Stockholm

Är det stora skillnader regionalt var el/laddhybrider registreras?
Generellt sett så är storstadsområdena överrepresenterade och landsbygden underrepresenterad när det gäller laddbart. Dock finns en del lokala undantag. Ett exempel är att Västerbottens län är det län med näst högst andel laddbart på marknaden i år. Högst andel har Stockholms län.

Hur tror Vroom att fördelningen mellan bilmärken kommer att se ut 2021-2022 baserat på det vi vet idag? Vilka kommer att vara top 3?
Lite svårare att svara på. Vi gör normalt inte denna typ prognoser kring bilmarknaden. Men sannolikt är det så att märken som har konkurrenskraftiga laddbara bilar samt bra privatleasingerbjudanden kommer kunna gå starkt på marknaden.

 

Jessica – Bil Sweden

Kan Bil Sweden ge  exempel på uträkning av de nya förmånsvärden som kan komma from 1/7-2021? Gärna ett exempel på en fossil bil samt en el eller laddhybrid
Bifogar en analys vi har gjort när det gäller förändringarna av förmånsvärdena och Bonus-malus. Se sida 8-10 för exempel.

Styrmedelsförändringarnas effekter

Har Bil Sweden opponerat sig mot höjning av förmånsvärden i ett remissvar?
Vi har haft en dialog med alla riksdagspartierna om dessa styrmedelsförändringar, baserat på vår analys. Vårt yttrande när det gäller höjda förmånsvärden ska skickas in till regeringskansliet i slutet av januari, så den håller vi på med just nu.

 

Maria - Autolease

När kommer Autolease implementera drivmedelsbesparingar i sina totalkostnader på sin hemsida?
Vi på Autolease jobbar ständigt på att utveckla vår hemsida så att den på bästa sätt kan belysa en bils totalkostnad. Drivmedelskostnaden är en högst relevant del i denna totalkostnad så vårt mål är att denna funktion skall komma inom en snar framtid.


Behöver ditt företag hjälp med ställa om er vagnpark till en mer hållbar grön profil?
Har ni frågor om vilken kostnadseffekt förändrad bonus-malus kommer att få för er vagnpark?
Hör av er till oss så hjälper vi er!