Bilarna vi ser fram emot under det kommande året

Publicera: den 23 januari 2020

Framtiden vad bilmarknaden gäller handlar mycket om omställningen till det klimatsmartare och gröna alternativet. Mobilitet och lättillgänglighet med ett hållbart miljöavtryck.

Bilarna och modellerna är många men här nedan följer ett axplock av vad vi tror kommer vara något hetare än de övriga:


1 - Volkswagen ID.3

ID.3 är startpunkten för en ny epok för elbilar. Topprestanda tillsammans med banbrytande design och generös räckvidd. VW vill på allvar elektrifiera Sverige, priset på ID.3 kommer därför starta från 350.000 kr.


2 - Polestar 2

Fräck design. Unik elprestanda. Konstruerad med ett tydligt mål, för hög prestanda och med progressiva lösningar.


3 - Kia Cee'd SW/X Cee'd PHEV

Med helt nya Kia XCeed Plug-In Hybrid och Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid kan du njuta av en dynamisk körupplevelse, fantastisk design och skön komfort i kombination med miljöfördelarna av elektrifierad körning.


4 - Skoda Octavia PHEV

Nya Octavia imponerar med uttrycksfull design och innovativ teknik. Bland nyheterna: Head-Up-Display (HUD), DSG-växellåda med ”Shift By Wire” och ergonomiska Ergo-säten. Drivlinor: Laddhybrid, mildhybrid och bränslesnåla bensin-, diesel- och gasdrivna motorer. Exteriör: utökade mått och en ännu uttrycksfullare design. Interiör: ny design och instrumentpanel i flera nivåer.


5 - Toyota RAV4 PHEV

Sedan nya Toyota RAV4 lanserades i januari 2019 har fler än 130 000 exemplar sålts i Europa – och RAV4 Plug-in Hybrid blir den senaste flaggskeppsmodellen bland Toyotas hybrider. Nya RAV4 Plug-in Hybrid levererar en klassledande kombination av räckvidd på el, låga CO2 utsläpp och prestanda. Premiär i Sverige sker under andra halvåret av 2020, men du kan redan nu reservera din RAV4 Plug-in Hybrid hos din Toyota-återförsäljare.


6 - BMW X3 PHEV

BMW X3 xDrive30e förenar det bästa från två världar: dynamiken och effektiviteten hos en elmotor med räckvidden och komforten hos en förbränningsmotor. Du får en plug-in hybrid i SUV-format som med intelligent teknik och dynamisk acceleration ger en smidig förarupplevelse. BMW X3 xDrive30e kommer att ha en räckvidd på upp till 46 kilometer*. BMW eDrive-tekniken gör dessutom att förbränningsmotorns bränsleförbrukning sänks till 2,2 liter/100 km* vilket ger CO2 -utsläpp på maximalt 49 gram/km*. Bilen är försedd med ett litiumjonbatteri som är placerat under baksätet för att spara plats. Det ger dig en bagagevolym på hela 450 liter och gott om plats för hela familjen.
Produktionsstart i december 2019.