eCar Expo 2019/2020

Publicera: den 8 oktober 2019

Alla laddbara bilar tillsammans

Antalet nyregistreringar av laddbara bilar, dvs elbilar och laddhybrider, ökade med 60 procent i juni 2019 och andelen laddbara bilar av de totala nyregistreringarna var 9,9 procent jämfört med tre procent i juni 2018. Hittills i år är andelen laddbara bilar tio procent mot 4,1 procent samma period förra året.

Uppgången har varit särskilt stor för rena elbilar som ökat med 275 procent hittills i år. Prognosen från Bil Sweden, för året, visar på siffror bortåt en andel laddbara bilar på 13 procent, samtidigt minskar den totala försäljningen. Nedgången beror till stor del för att Bonus Malus är införd och det blir mest Malus för fossilbilarna därför minskar försäljningen av fossila bilar.

För bara några få år sedan utgjorde försäljningen av laddbara bilar några få promille av marknaden, utbudet bestod av några få bilmodeller. Nu ökar utbudet snabbt, på årets eCarExpo i Göteborg kommer en rad helt nya modeller att visas, från tillverkare som tidigare inte haft några laddbara bilar i sina modellprogram. Bonus Malus som infördes 2018 kommer i tillägg att räknas upp efter årsskiftet 2020 i och med införandet av WLTP, som är en ny beräkningsmodell för bilars bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp.

När detta sker kommer fossilt drivna bilar att få en förhöjd fordonsskatt vilket kommer ge laddbara bilar en rejäl fördel som alternativ.

eCarExpo samlar marknadens alla laddbara bilar under ett tak, så att du kan jämföra och bekanta dig med framtidens mobilitet på ett enda ställe.

Autolease kommer givetvis att vara närvarande under branschdagen, fredag 29 november och vill du besöka mässan tillsammans med oss så är du välkommen att höra av dig till din kontaktperson hos oss för din egen biljett.