Några high-lights från eCarExpo 2019-11-29

Publicera: den 19 december 2019

Den 29:e november (29:e nov till och med 1:a dec) var det så dags för årets eCarExpo i Göteborg. Mötesplatsen för framtidens mobilitet, kanske den enda. Mässan har vuxit från år till år och är nu en rejält stor mässa, som täcker både laddbara bilar, motorcyklar och allt runt omkring elektrifierat.

Mässan besöktes av ca 11 000 besökare som fick sig en stor portion kunskap och upplevelse runt allt vad elektrifiering av mobilitet är. Något man definitivt för besöka, om man går i bilbytardagar (ny chans i Stockholm 7-9:e feb).

Autolease var så klart på plats. Våra två nya medarbetare i Göteborg, Richard Lanner och Jakob Savdeson, berättar nedan kort vad de fick med sig från årets mässa.

En spaning från oss på Autolease är att intresset för elektrifierade fordon är så stort, vilket gör att vi att vi tycker det är märkligt att producenter som Volvo, VW, Ford och Peugeot inte är med och ställer ut sina bilar på den svenska marknaden som trots allt är så väldigt fokuserad på elektrifiering. Vi har redan sett effekten av Bonus-Malus och WLTP står inför dörren vilket gör att det känns extra konstigt att man inte väljer att vara med.

Kia släppte sin nya Ceed som är en plug-in hybrid med en räckvidd på 50 km (WLTP) på ren el. Man inte har officiella siffror på försäljningspriset ännu men ”ryktet” säger att bilen kommer att landa på fr. 262.000:-. Bilen upplevs som en stark konkurrent på tjänstebilssidan och med sitt pris är den en aggressiv aktör som vi kommer att få se mycket mer av.

Skoda visade upp sin nya Superb Combi plug-in hybrid med en räckvidd på 55 km (WLTP) och med 51 liters bensintank får bilen ett Co2 på 40g/km. Pris från 429.500:-. Bilen bygger på samma teknik som man har i Passat GTE, 1,4 Plug-in DSG Sekventiell 6 växlad automatlåda på 218 hk.

Polestar visade sitt senaste tillskott, Polestar2 som var mässans stora dragplåster. Det var inte helt enkelt att komma fram till bilen (fota var ännu svårare). Bilen finns nu att beställa och planerad leverans för de första kundbilarna kommer någon gång runt augusti/september 2020. Det finns ingen officiell data ännu men Polestar hävdar att bilen får en räckvidd på ca 500 km. Bilen är välspecad men det finns några få option att lägga till som, 20” fälgar, dragpaket och Performance paket.